טרור כלכלי בבית
מה היא אלימות כלכלית?
מצב בו אחד מהצדדים תלוי בצד השני והצד החזק שולט בכספים וברכוש.
נשים רבות ובהן גם נשים חזקות, בעלות מקצוע נחשק, מעמד חברתי, משתפות יותר ויותר כי הן סובלות מאלימות כלכלית והן אינן יכולות לעשות שימוש ברכושן כראות עיניהן. לא תמיד מדובר באיש עסקים מצליח ובעקרת בית. רוב רובם של המקרים מתרחשים דווקא בבתים "נורמאלים" בהם שני בני הזוג עובדים.
כאשר אחד הצדדים נוטל לידיו שליטה על המשאבים המשותפים ומחליט לבדו כי הוא "סוגר את הברז" לצד הנפגע קמות עילות על פי חוק ועל פי הפסיקה, להגנות שונות ולקבלת פיצוי מהצד הפוגע.
ניתן לשנות את המצב!
1. חקירה כלכלית- יכול להיות שהבסיס למידור צד מרכוש וכספים היא חוסר רצון של צד לאפשר לשני גישה למידע. ניתן וכדאי לבצע חקירה כלכלית מקצועית ומסודרת, לגילוי כספים ורכוש בארץ ובחו"ל, גמל, פנסיה, כספים נזילים, מט"ח, מניות, אופציות, בעלות ושותפויות בחברות, חברות בת ועוד.
2. פתיחת חשבון בנק עצמאי כהכנה לבאות- פתיחת חשבון תאפשר לצד הנפגע להתנהל עצמאית, ללמוד במקרה הצורך התנהלות כלכלית נכונה ורכישת כלים ליציאה מהפלונטר.
3. הסכם ממון/הסכם צופה פני גירושין- מניעת מצב מראש או מצב אשר הולך ומתגבש, הצד הנפגע יכול להצהיר קבל עם ועדה כי המצב הנוכחי לא מקובל עליו וכי כל אחד יישאר עם כספו וחובותיו ולחילופין, קביעה באיזה אופן יחולק הרכוש המשותף שקיים, גם אם אין לאחד הצדדים הכנסות או רכוש.
4. לתעד ולהתכונן – לא לשתף את בן/בת הזוג, לאסוף מסמכים אשר יעידו על ההכנסות וההוצאות, היקף העסקים, קשרים עסקיים, מחויבות לחובות ואופן היווצרותם.
5. לפנות לייעוץ משפטי ומקצועי מיידית! ללא מורא!.—–כפתור צור קשר—–לשיחה מיידית
בחן את עצמך
האם הנך קורבן לאלימות כלכלית?
אם ענית "כן" פעם אחת לפחות, הנך קורבן לאלימות כלכלית:
א. האם מאפשרים לך לנהל חשבון בנק, באופן עצמאי? לבצע פעולות בחשבון, גם אם החשבון רשום על שם הצד השני או על שם שניכם?.
ב. האם אוסרים עליך לעשות שימוש בכרטיס אשראי, כספומט או צ'קים?.
ג. האם הצד החזק נותן לך "דמי כיס" וזאת במקום לקיחתו עצמאית? .
ד. האם עברת לאחרונה "חקירה" ודרישת נימוקים למה ישמש הכסף אותו ביקשת?.
ה. האם רובצים עליך איסורים לביצוע רכישות באופן עצמאי ללא רשות?.
ו. האם ה"עוצר" הכלכלי מונע ממך חירות בסיסית לקבלת החלטות או התנהלות חופשית?.