גט חייב להנתן מתוך רצון חופשי ולכן גט מעושה הוא גט שניתן לא מרצון חופשי ולכן הוא אינו כשר.
על מנת שלא יתקיים מצב של"גט מעושה" שהוא גט שניתן אחר כפייה ולחץ, ולא מרצון של של "המגרש".
גט מעושה על פי ההלכה הוא גט פסול וזאת משום שהוא נכפה על הבעל ולא ניתן מרצונו החופשי.
מצב בו אדם איננו מוכן לתת גט מביא למצבים קשים ביותר, פגיעה בחירות ובכבוד, ביכולת להוליד ילדים, לקיים חיים ולחיות במצב של כפיה. האבסורד הנורא הזה נוכח מזה אלפי שנים בחיי נשים שלא יכולות לקבל את הגט שלהן.
הרמב"ם פסק בעניין וקבע כי ישנם מצבים בהם ניתן לחייב אדם לתת גט ואין יהיה זה מצב בו התקבל לא כשר (הלכות גירושין, גיטין פרק ב', הלכה כ וכן בהלכת קורבנות הלכה טז)
"שאין אומרים אנוס, אלא למי שנלחץ ונדחק לעשות דבר שאינו מחויב בו מן התורה, כגון מי שהוכה, עד שמכר או עד שנתן. אבל, מי שתקפו יצרו הרע לבטל מצווה, או לעשות עבירה, והוכה עד שעשה דבר שחייב לעשותו, או עד שנתרחק מדבר האסור לעשותו, אין זה אנוס ממנו, אלא הוא אנס עצמו בדעתו הרעה. לפיכך, זה שאינו רוצה לגרש, מאחר שהוא רוצה להיות מישראל, ורוצה הוא לעשות כל המצוות, ולהתרחק מן העבירות, ויצרו הוא שתקפו, וכיון שהוכה עד שתשש יצרו, ואמר: 'רוצה אני', כבר גרש לרצונו".
אע"פ שנאמר לרצונו, כופין אותו עד שיאמר רוצה אני בין שנדר ולא הפריש, בין שהפריש ולא הקריב, כופין אותו עד שיקריב.
כלומר, מי שהדין נותן שכופין אותו לגרש את אשתו ולא רצה לגרש, בית הדין הרבני יפעיל סנקציות שיגרמו לבעל להסכים לתת את הגט.
הרמב"ם מיישב את הסתירה בין גט מעושה ובין יכולתו של בה"ד להפעיל סנקציות בהסבר: "שאין אומרין אנוס אלא למי שנלחץ ונדחק לעשות דבר שאינו מחוייב מן התורה לעשותו" ואילו זאת איננו בניגוד לתורה אבל מי שהיצר הרע שלו לו להתנהג בצורה שכזו תוך ביטול מצוה או לביצוע עבירה והוכה עד שעשה דבר שחייב להפסיק צורת התנהגות שכזו או "עד שנתרחק מדבר שאסור לעשותו, אין זה אנוס ממנו,א לא הוא אנס עצמו בדעתו הרעה".
לכן ניתן לומר כי בעל שאיננו שאינו מוכן לתת גט לאשתו מאחר שהוא יהודי הרי שהוא מחוייב בקיום המצות ולהתרחק מן העבירות ויצרו הוא שתקף אותו, היצר הרע וכיון שהוכה על ידי אותו יצר רע יש לגרום לו "להתעשת" מאותו יצר רע ולכן ניתן לכפות עליו בדרכים שונות עד שיאמר "רוצה אני".
כך גם לשונו של המהר"ל ב"גור אריה":
"אם מכין אותו עד שנסתלק יצרו הרע עד שחזר אל הדעת הראוי לו, אין זו כפיה, שעל ידי ההכאה מסלקים ממנו שטות, עד שיחזור לדעתו"
אחת הדרכים הנוספות שניתן לפעול כנגד סרבני גט היא בהגשת תביעה נזיקית כנגד מי שסירב לשתף פעולה וגרם לאותה אשה נזקים ממוניים ושאינם ממוניים עקב סירובו לאפשר לה להינשא מחדש, להביא ילדים לעולם, שכן כל עוד היא נשואה ילדים שתלד יחשבו לממזרים וכן זכותה ל…